Wat is de Veilige map op Samsung en hoe gebruik je deze?

26 September 2024 - read time
Wat is de Veilige map op Samsung en hoe gebruik je deze?

Onze smartphones bevatten steeds meer persoonlijke en gevoelige informatie. Daarom is het essentieel om deze gegevens goed te beschermen. Samsung biedt met de Veilige map een krachtige tool aan om je privébestanden, apps en gegevens veilig en afgeschermd te houden. In dit artikel leggen we uit wat de Veilige map precies is, hoe je deze instelt en gebruikt, en waarom het een nuttige functie is voor elke Samsung-gebruiker.


Wat is de Veilige map op Samsung?

De Veilige map is een beveiligde omgeving op Samsung-apparaten die wordt beschermd door Samsung Knox, een toonaangevend beveiligingsplatform dat is ontworpen om je data veilig te houden. Het is een apart deel van je telefoon waar je privébestanden, foto's, video's, apps en andere gegevens kunt opslaan. Deze inhoud is alleen toegankelijk voor jou, via een aparte verificatiemethode zoals een pincode, wachtwoord, patroon of biometrische verificatie (vingerafdruk of gezichtsherkenning).

 

Wat de Veilige map onderscheidt van andere beveiligingsfuncties, is dat de apps en bestanden binnen deze map volledig gescheiden zijn van de rest van je telefoon. Dit betekent dat gegevens in de Veilige map niet zichtbaar zijn in de reguliere galerij, bestandenbeheerder of app-lijst, waardoor je privacy gewaarborgd blijft.

Hoe stel je de Veilige map in?

Het instellen van de Veilige map op je Samsung-telefoon is eenvoudig en snel:

  • Open de Instellingen-app op je Samsung-apparaat.
  • Scroll naar beneden en tik op "Biometrie en beveiliging".
  • Tik op "Veilige map". Als dit de eerste keer is dat je de Veilige map instelt, volg je de instructies op het scherm om in te loggen met je Samsung-account.
  • Kies je verificatiemethode, zoals een pincode, wachtwoord, patroon of biometrische verificatie.
  • Nadat de Veilige map is ingesteld, kun je deze openen vanuit het app-overzicht of via het snelle instellingenpaneel.

Veilige map Samsung bekijken

Hoe gebruik je de Veilige map?

Na het instellen van de Veilige map kun je direct beginnen met het toevoegen van bestanden en apps:

1. Bestanden toevoegen:

  • Open de Veilige map en tik op de "+"-knop om bestanden, foto's, video's of documenten vanuit je reguliere opslag over te zetten naar de Veilige map.
  • De bestanden die je toevoegt, worden verplaatst naar de Veilige map en zijn niet langer zichtbaar in de standaard apps zoals Galerij of Bestandenbeheer.

2. Apps toevoegen:

  • In de Veilige map kun je ook apps installeren die volledig gescheiden zijn van de standaardversies van die apps op je telefoon.
  • Je kunt bijvoorbeeld een tweede versie van WhatsApp installeren in de Veilige map, waar je een ander account kunt gebruiken, of je kunt gevoelige werkapps hier opslaan.

3. Inhoud beheren:

  • Je kunt op elk moment bestanden en apps uit de Veilige map verwijderen of terugzetten naar de reguliere opslag van je telefoon.
  • Voor snelle toegang kun je de Veilige map toevoegen aan je startscherm of aan het snelle instellingenpaneel.

Waarom de Samsung veilige map gebruiken?

De Veilige map is bijzonder nuttig voor gebruikers die extra privacy willen voor bepaalde bestanden of apps. Hier zijn enkele redenen waarom je deze functie zou moeten overwegen:

  • Bescherming van privé-inhoud: Foto's, video's, documenten en apps die je liever privé houdt, kun je veilig opslaan in de Veilige map. Dit is handig als je je telefoon deelt met anderen of wanneer je per ongeluk je toestel onbeheerd achterlaat.
  • Gescheiden accounts beheren: Met de Veilige map kun je verschillende accounts voor dezelfde app beheren, bijvoorbeeld een werk- en een privéaccount voor sociale media of messaging-apps.
  • Extra beveiliging: Omdat de Veilige map gebruikmaakt van Samsung Knox, geniet je van de hoogste mate van beveiliging, wat betekent dat zelfs als je telefoon verloren gaat of wordt gestolen, je gegevens goed beschermd blijven.

Refurbished Samsung kopen

Is het tijd voor een nieuwe Samsung? Kies voor een refurbished Samsung! Een refurbished Samsung is een betrouwbaar en betaalbaar alternatief voor nieuw. Bij ons worden alle Samsung zorgvuldig geïnspecteerd, grondig gereinigd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Dankzij ons zorgvuldige refurbishmentproces zijn we trots om het Keurmerk Refurbished te dragen. Bestel je refurbished Samsung op werkdagen of zondagen vóór 22:30 uur, en je ontvangt hem al de volgende dag!

← Vorige Volgende →
Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Direct €10 korting ontvangen?